top of page

Ambtsketen van kinderburgemeester

Ja, dit had ik natuurlijk veel eerder moeten schrijven maar ik kwam er niet toe.

In december vorig jaar kreeg ik de vraag of ik het ambtsketen wilde maken voor de kinderburgemeester van Koggenland. Zoals jullie waarschijnlijk weten, doe ik geen opdrachten. Maar het toch een eer als je wordt gevraagd een ambtsketen te maken. Ik zag het al direct voor me: Kinderen ontwerpen zelf!

Eigenlijk was er geen tijd om het samen met kinderen te doen maar na enig aandringen kreeg ik mijn zin en mocht ik met de kinderen aan de slag. Op een woensdagmiddag werd ik ontvangen door de kinderraad en lichtte ik toe wat de bedoeling was. Iedereen kreeg van mij een pakketje met instructies en stickertjes om hun ontwerp op te tekenen.


Een maand later kreeg ik alle ontwerpen van ze.

Tjonge, wat hadden ze hun best gedaan. Veel ontwerpen hadden hartjes maar ook een vrede teken, een muzieknoot, een tulp en een veer van de Burgemeester zelf. Dat staat voor wijsheid, zei ze.


Ik kon aan de slag.

De stickertjes werden op plaatjes zilver geplakt en zo kon ik alle ontwerpen precies uitzagen. Vijlen, schuren, poeh wat een klus. Ten slotte moest alles nog aan elkaar worden gezet en gesoldeerd.


Eindelijk was de grote dag aangebroken.

De overhandiging van de keten was in de raadzaal van de gemeente Koggenland. Diverse regionale kranten waaronder het Noord Hollands Dagblad hadden fotografen gestuurd om dit bijzonder moment vast te leggen. Elk kind werd geinterviewd over zijn of haar ontwerp. Zo trots op de kinderen!!!

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page