top of page

Kom tot rust

In ons Gasthuis, pal naast de boerderij, word je s'ochtends wakker met het gekakel van kipjes. Nee, ik heb geen haan ;-)

Op nog geen half uurtje rijden van Amsterdam en slechts 10 minuten van Hoorn, ligt het schilderachtige Abbekerk. Hier worden we omringd door charmante stolpboerderijen. Het is een plek van rust, ruimte en vriendelijke mensen die elkaar begroeten en voor elkaar klaarstaan, vooral wanneer het er echt toe doet.

Spring op de fiets en verken de lieflijke lintdorpjes in de buurt. Laat je betoveren door de kleurrijke tulpenvelden en zoek een gezellig hoekje voor een heerlijke picknick. De plaatselijke supermarkt is op loopafstand en voorziet in al je behoeften.

Fonkelnieuw

We zijn hier in de zomer van 2022 komen settelen. Onze stolpboerderij dateert uit 1910 en heeft een rijke geschiedenis. In de jaren 70 was het thuis voor een marktkoopman, bekend als Dirk Drop, zijn naam is nog steeds te lezen in onze dakpannen.
Inmiddels hebben we het Gasthuis helemaal gestript en verduurzaamd. Zonnepanelen en aardwarmte voorzien in onze energiebehoeften. Alles is gloednieuw en sprankelend. De zelfstandige woning beslaat 115 m2 en biedt veel privacy, met een tweepersoonsbed beneden en twee ruime slaapkamers boven is er ruimte voor in totaal 6 personen. 

De keuken is goed uitgerust, de badkamer heeft een stijlvolle uitstraling en de woonkamer is lekker ruim. Je hebt alles wat je nodig hebt... nou ja, bijna alles, want de TV ontbreekt, die staat er niet. Wel een dikke internet verbinding overigens. 

Boomgaard

Natuurlijk heb je een heerlijke plek om buiten te smullen van je maaltijden! Direct naast het gasthuis, midden in de boomgaard, staat een gezellige picknicktafel om zomeravonden nog leuker te maken.

Onze tuin strekt zich uit achter de boerderij en bijna elke dag kun je ons daar vinden, bezig in de moestuin of gewoon voor een gezellig praatje met jou, onze gasten. Het erf is een levendige plek met 8 scharrelende kippen en twee ondeugende jonge katten.

In het Gasthuis hebben we een map vol met leuke ideeën voor activiteiten in de buurt. Als de zon schijnt, zijn er fietsen te huur in het dorp voor een fijne rit. En als de regen zich laat zien, dan is een workshop edelsmeden misschien precies de creatieve uitdaging waar je zin in hebt.

LOGEREN IN
HET GASTHUIS

bottom of page